Wanneer we vol verdriet zitten, dan is er de muziek die ons troost.

Muziek loopt bij vele mensen als een rode draad door hun leven.
Muziek geeft je de mogelijkheid om je gevoel te uiten, en draagt bij aan onze persoonlijkheid. Vandaar ook dat muziek en liedjes een voorname rol spelen tijdens het laatste afscheid: de uitvaart.

Het is gebruikelijk dat uitvaartmuziek via speakers wordt afgespeeld. Dat is jammer omdat muziek, vertolkt door een muzikant bij uitvaart, dieper raakt dan muziek die uit een speaker komt. Het besef van dit laatste moment van afscheid komt hierdoor veel dichterbij. De geliefde uitvaartmuziek van de dierbare overledene wordt dan namelijk ter plekke live uitgevoerd. Een live concert beleef je immers ook meer met elkaar dan wanneer je gezamenijk naar een cd luistert.


Uitvaartmuziek

Juist daarom draagt uitvaartmuziek, vertolkt door een muzikant bij uitvaart, in het bijzonder bij aan het ultieme persoonlijke afscheid. Live-muziek brengt de herinnering tot leven. Daadwerkelijk gespeelde muziek geeft menselijke intimiteit en warmte.

De musici van Sound of Silence zijn hierin gespecialiseerd:
Live muziek vertolken bij begrafenis of crematie.De professioneel opgeleide musici van Sound of Silence zijn gespecialiseerd in het optreden bij de uitvaart.

Sound of Silence biedt verschillende muziekstijlen aan, variërend van Pop tot Jazz, Klassiek, Rock tot Wereldmuziek.

In het menu vind u onder het kopje 'Muziek' een aantal videofragmenten.
Deze geven een indruk van de vele mogelijkheden die wij aanbieden.